Novinky 2012

 

 

8. a 9.12.2012 jsme s Bodiem, Danou a Viktůrkem vyrazili sbírat výstavní zkušenosti do Rakouska na dvojvýstavu Doppel CACIB Wels. V Rakousku se posuzují všechny barvy dohromady, takže jsme kluky rozdělili do různých tříd, aby si navzájem nekonkurovali. I přes zimní počasí se ve všech třídách sešla početná konkurence.

Bodie se oba dny představil ve třídě otevřené, kde si od přísných rozhodčích, paní Kitty Sjong (Dánsko) a Yolandy Nagler (Izrael), odnesl pěkné hodnocení a známky velmi dobrý.

Byl to pro nás pěkný adventní výlet, okoukli jsme, jak jinak může organizace velké výstavy  vypadat (rychle fungující úklidová služba, čisté a udržované sociální zařízení, rozdělení a obsah stánků atd). Cesta domů byla napínavá, od Vodňan až do Prahy vydatně sněžilo, takže jsme rádi, že jsme všichni dorazili živí a zdraví :-)

 

Štěňátkům je 5 týdnů, rostou jako z vody a už vypadají jako malí pejsci. Učí se baštit granulky a masíčko, řádí jako černá ruka, ale umí si užívat i mazlení.

Darko

Denny

Diablo

 

14.11. 2012 Štěňátkům v CHS z Motýlí louky je jeden měsíc a začínají pěkně řádit. Taky už vyhlížejí nové páníčky, kterým by mohli dělat bezva kamarády pro časy dobré i zlé...

 

3.-4.11.2012 se konala MVP DOUBLE CACIB v Praze Letňanech

V sobotu se Bodie ve třídě šampionů setkal s nepřízní pana rozhodčího Javorčíka (SK) a získal známku VD1. Mně i mnoha dalším vystavovatelům je velmi líto, že evidentní špatnou náladu dotyčného pána odnesli naši pejsci - nejen nehezkými známkami, ale také špatným dojmem z posuzovatele (i takoví "vtěrkopsi", jako je Bodie, si drželi od tohoto pána odstup). Pokud se mu v Praze nelíbilo, asi by bylo pro obě strany lepší, aby sem už nejezdil...

V neděli jsme to zkusili znovu. Paní Ing. Hana Kovaříková posuzuje velmi pěkně, usmívá se, na pejsky je hodná, u posuzování je umí pohladit a tak bylo hned znát lepší souznění z obou stran. Bodie to kvitoval tak, že se jí hned po postavení na stůl pokusil olíznout nos :-) Kromě výrazného zlepšení nálady nás potěšil krásný posudek a ocenění V1, CAC. Děkujeme za milý přístup :-)

 

Tímto čekatelstvím splnil Bodie podmínky pro udělení titulu GRANDŠAMPION ČR!!!

 

Výstavy se v sobotu zúčastnila také Bodieho dcera:

Bella Honey Indigrace ve třídě štěňat VN1.

 

1.11.2012 Artur Koblížek (Bodie) dnes slaví 3. narozeniny!!!
Hlavní životní náplň: jídlo, holky, mazlení, aportování a lítání po lese.
Hlavní životní motto: "Je škoda nesebrat a nesežrat vše jedlé, škoda nevyužít jakýchkoli rukou k pomazlení a škoda propást jakoukoli legraci, která se mladému kavalírovi nabízí."

 

Během svého dosavadního života si vyzkoušel také výstavy, kde získal tituly JCh. a Ch. ČR, a stal se otcem 4 vrhů krásných štěňátek (celkem 19 dětiček).

Bodýsku, jsi moje zrzavé zlatíčko, chlupatý mazlík a anděl s ďáblem v těle. Přeji ti, aby sis ještě mnoho let užíval všeho, co máš tak rád a dělal mi milého společníka a spolubydlícího jako doposud!

 

V CHS Kareli pod Radyní čeká na nové páníčky poslední BT pejsek z vrhu CH. Choice je velice pěkný chlapeček, zvídavý, hravý a mazlivý. Může dělat novému majiteli parťáka na výstavách nebo jen tak doma na gauči a při procházkách! smiley

  

 

14.10.2012 se konala MVP v Českých Budějovicích a tak jsme si udělali výlet do jižních Čech

Bodie se šel ukázat paní rozhodčí Olze Dolejšové do třídy šampionů a dostal ocenění V2, res. CAC a moc pěkný posudek. Děkujeme :o)

 

14.10.2012 se v CHS z Motýlí louky narodila štěňátka po Bodýskovi!

Kačence se narodili 3 kluci jako buci - 2 BT a 1 RU. Porod proběhl bez problémů, i když první cvalík dal svými 28 dkg mamce trochu zabrat. Mimina se mají čile k světu a hrdé mamince se daří dobře. Více informací tady

 

13.10.2012 Speciální výstava Slovenského Cavalier a King Charles Spaniel Klubu

Bodýskova dcera Mirell Silken Coat Terako ve tř. štěňat VN2 (všechny barvy dohromady)

Překlad posudku: "5-mesačná, sýta farba, atraktívna hlava, správna veľkosť zubov, dobré oči a pigment nosa, dobre nasadené uši, dobra dĺžka krku a uhlenie vpredu, správne končatiny, primerané uhlenie vzadu so správne nasadeným chvostom"

Posuzovali paní Sandra Ireland a pan David Moger (GB) :-)

 

24.9.2012 jsem se jela podívat na poslední Bodieho štěňátka do CHS Kareli pod Radyní. Štěndům byly 4 týdny a už se začínají pěkně projevovat. Pomalu poznávají zahrádku, začínají běhat a hrát si a taky už vyhledávají kontakt s člověkem, chtějí se mazlit a chovat. Rostou z nich správní psí parťáci a těší se na nové páníčky heart Více fotografií štěňátek najdete tady

 

22.-23.9.2012 se konala Klubová a Speciální výstava Klubu chovatelů KKCHŠ Čech, Moravy a Slezska v Liberci-Vratislavicích nad Nisou. Opět s námi jel Bodýskův syn Morris a tentokrát už absolvoval svou výstavní premiéru.

  

 

A jak to dopadlo?

Klubová výstava - sobota:

Bodie ve třídě vítězů získal známku V3.

Morris ve třídě štěňat získal VN1, Nejlepší štěně-pes. Posuzovala Pam Craig (GB)

 

Speciální výstava - neděle:

Bodie ve třídě vítězů V2.

Morris ve třídě štěňat VN2. Posuzovala Carol Jenkins (GB)

 

Bodie se v sobotu ještě zúčastnil přehlídky šampionů a odnesl si pěknou kokardu na památku. Morrisova překvapená a šťastná panička si v neděli spolu s malým vítězem přebrala krásný pelíšek, plaketu a ňaminky...

 

11.9.2012 přidány nové fotky štěňátek Potomci "Ch" Kareli pod Radyní

 

7.9.2012 V CHS z Motýlí louky čekají Bodýskova štěňátka!

12.8.2012 byla za Bodýskem krásná černá holčička Katia Santana Gwellian a romantická svatba pod ořechem na zahradě byla velice úspěšná. Nyní už je jasné, že Kačenka čeká malé koblížky a my se nemůžeme dočkat, až přijdou na svět heart

 

6.9.2012 se v CHS Koblížek, odkud pochází náš Bodie, narodilo 5 štěňátek - vrh C. Mamince a miminkům přejeme hodně zdraví a hodné páníčky! heart

 

26.8.2012 jsme měli den nabitý zajímavými  zážitky!

Dopoledne jsem se s Bodýskem a Morrisem vydala na MVP do Mladé Boleslavi. Morris jel jen jako doprovod a tak trénoval v kruhu jen nanečisto, ale šlo mu to docela hezky. Bodie se šel představit do třídy šampionů a odnesl si V2, res. CAC. Paní Ingrid Ehold (A) moc děkujeme za nádherný posudek :o)

 

Večer nás zastihla další radostná zpráva - v CHS Kareli pod Radyní se Eimynce narodilo 6 krásných štěňátek po našem Bodýskovi! Máme 3 bt pejsky, 1 ru pejska a 2 ru holčičky. Porodní hmotnost byla 220-260 g a porod se odbyl během 4,5 hodiny. Statečné mamince i miminkům přejeme hodně zdraví a štěstí! Zatím máme jednu fotografii. další a lepší dodáme během příštích dní.

 

25.8.2012 Zúčastnili jsme se dalšího ročníku Koblížkovských slavností v Pátku u Poděbrad. Potkali jsme některé sourozence z A vrhu a taky Bořka, jediného zástupce vrhu B. A u maminky Valinky v bříšku se už účastnil i vrh C cheeky Jel s námi i Morris Terako, aby pozdravil svou babičku Valinku. Nálada i počasí byly skvělé, tak jsme si užili moc pěkný den. Děkujeme Koblížkovic klanu za skvělou organizaci! heart

 

14.8.2012 Smutným zprávám letos nějak není konec. Babička našeho Bodýska, Johanka ze Starého Dobrasa, vážně onemocněla... Postihla jí rakovina a trápení už bylo tak veliké, že nastal čas je ukončit, a tak Johanka odešla za Duhový most. Byla to úžasná maminka mnoha krásných štěňátek a právě v nich žije dál...

 

12.8.2012 Všechna štěňátka z CHS Indigrace jsou již v nových domovech. Přejeme jim dlouhý a šťastný život po boku super páníčků :o)

 

1.8.2012 V CHS Kareli pod Radyní čekají kavalíří miminka po Bodýskovi!!!

Dne 28.6.2012 u nás byla na námluvách krásná bt holka Eimy Roza Kareli pod Radyní. Dnešní sonografické vyšetření potvrdilo u Eimynky březost. Ruby a black&tan štěňátka by měla přijít na svět koncem srpna :o)

 

31.7.2012 Štěňátkům v CHS Indigrace je už 6,5 týdne a za chvíli si budou balit batůžky na cestu do nových domovů. Proto nastal nejvyšší čas navštívit dětičky i s hrdým taťkou Bodýskem. Užili jsme si krásné odpoledne, ale focení té drobotiny byla pěkná dřina :o)

 

22.7.2012 Našim miminkům v CHS Indigrace bylo už 5 týdnů, tak nastal čas velkéhofocení

 

15.7.2012 jsme se vydali na NVP v Mladé Boleslavi

Bodie se opět vydal do třídy vítězů a odnesl si V1, CAC. Posuzovala paní Zdena Jílková. Děkujeme :o)

 

2.7.2012 přibyly v CHS Indigrace k našim štěňátkům 2 TR sirotci, pejsek a holčička. Štěňátka v CHS Z růžových poupat přišla po porodu o maminku a na umělé výživě se jim nedařilo. Proto něšťastná chovatelka hledala pomoc, kde se dalo. Nakonec jí vyšla vstříc právě Lenka Nováková, která přibrala dvě mladší štěňátka k našim cvalíkům. Po počáteční krizi začala mimča o svůj život bojovat, přibírají a v pátek otevřela očička. Držíme palce, aby se jim podařilo přežít!

 

22.6.2012 jsem se byla podívat v CHS Indigrace na Bodýskova štěňátka. Miminkům je právě týden, zodpovědně papají a rostou. Také už mají jména :o) Více fotografií v sekci Potomci "B Indigrace" a brzy i ve vlastním albu na rajčeti...

 

Bohužel nás nepotkávají jen radostné zprávy. 17.6.2012 odešla za Duhový most prababička mého Bodieho - Ewereta Zlatý kavalír. Dožila se krásného věku 14 let a 2 měsíce.

 

15.6.2012 Dnes večer se Bodie stal podruhé otcem.

V CHS Indigrace (www.indigrace.jsemin.cz) se během 3 hodin narodila Indianě 4 krásná a zdravá štěňátka. Máme 2 ruby holčičky, 1 ruby kluka a 1 black&tan kluka. Maminka se o své dětičky pečlivě stará a všem se daří dobře. Podrobnosti v sekci Potomci "B" Indigrace

 

Nově nás najdete také na zjednodušené doméně www.rubycavaliers.cz :o)

 

30.5.2012 U Indiany Black byl RTG vyšetřením stanoven počet štěňátek na 4 kousky :o)

 

Do Arturovy sekce Potomci "M" Terako byly přidány nové fotky štěňátek.

 

27.5.2012 jsme se jeli podívat na MVP v Litoměřicích

Bodie získal ve třídě šampionů ocenění V1, CAC. Děkujeme paní Haně Kovaříkové za krásný posudek :o)

 

20.5.2012 jsme se zúčastnili klubové výstavy moravskoslezského klubu v Kutné Hoře.

Bodie se poprvé představil ve třídě vítězů a získal V2, r. CAC. Posuzovala paní Elanie Waddington (GB). Děkujeme :o)

 

12.5.2012 V CHS Indigrace budou štěňátka po Bodýskovi!!!

Za Bodýskem přijela 15.4.2012 krásná bt nevěsta Indiana Black Zlatý kavalír. Dnes bylo ultrazvukem potvrzeno, že je Indianka březí. Ruby a black&tan štěňátka by se měla narodit v půlce června.

 

 

10.5.2012 Murphy úspěšně rehabilituje

Murphy se po operaci dostal rychle "na nohy" - na operovanou nožičku začal stoupat už 3. den a tak jsme zahájili "vodítkový režim", aby se nepřetěžoval. Po zahojení operační rány jsme začali chodit na veterinární kliniku Vetcentrum Stodůlky na rehabilitaci. Murphy podstupuje 2x týdně protahování, masáž, aquaterapii a cvičení na balančních míčích. Děkujeme Ivaně Růžičkové za úžasný přístup a velkou trpělivost :o)

 

6.5.2012 jsme se zúčastnili MVP Praha

Bodie byl naposledy ve třídě otevřené. Paní rozhodčí Sara Nordin (SWE) byla velmi přísná a tak jsme si odnesli známku VD3.

 

25.4.2012 Dnes se v CHS Terako (www.terako.cz) narodilo 6 štěňátek po Bodýskovi.

Porod proběhl rychle a bez problémů, narodily se 2 RU holky, 2 RU kluci, 1 BT holka a 1 BT kluk. Podrobnosti v sekci Potomci "M" Terako

 

 

 

6.4.2012 Murphy podstoupil operaci kolene

Murphy začal najednou kulhat na levou zadní nožičku. Byli jsme se ukázat u kolegy ortopeda, který diagnostikoval problém v koleni - dostali jsme léky na bolest a přísný klidový režim. Po týdnu na kontrole to bohužel bylo spíš horší než lepší, takže šel Murphy na operaci. Ukázalo se, že měl poškozený meniskus, zřejmě po nějakém úrazu při běhání nebo skákání. Poškozená část menisku byla odstraněna a ještě jsme Mufovi vyčistili zoubky. Narkózu přestál bez potíží a teď nás čeká rehabilitace. Děkujeme strejdovi doktorovi Romanovi Musálkovi za rychlý a precizní zákrok :o)

 

1.4.2012 Na Apríla jsme se zúčastnili MVP České Budějovice

Bodie získal ve třídě otevřené v konkurenci 6 dalších rubíků známku V3. Posuzoval pan Jaroslav Matyáš (SK)

 

27.3.2012 V CHS Terako očekávají štěňátka!!!

Krytí JCh., Ch. Artur Koblížek x GrandCh. Aneridee Super Sateen proběhlo 26.2., takže štěňátka v ruby a black&tan kožíšku by se měla narodit na konci dubna.

 

 

27.3.2012 byl Bodýskovi udělen titul Český šampion krásy

 

25.3.2012 jsme byli na opakovaném poslechovém vyšetření srdce u MVDr. Rochové

Bodie je bez nálezu šelestu.

Murphy šelest st. 3, takže se mu srdíčko od minule (20.11.2010) nezhoršilo.

 

24.3.2012 jsme se zúčastnili Klubové výstavy Klubu chovatelů Kavalír a King Charles španělů Praha v pražském Hotelu Step.

Bodie získal ve třídě otevřené V1, CAC. Posuzovala paní Lorraine Gillhespy (GB). Děkujeme :o)

 

Díky tomuto úspěchu splnil Bodie podmínky pro udělení titulu CHAMPION ČR!!!

 

23.3.2012 byl Bodýskův b&t bráška Alvin Koblížek na preventivním ortopedickém vyšetření u MVDr. Lukáše Duchka. Výsledky dopadly skvěle: luxace patelly 0/0, RTG DKK A/A

Blahopřejeme :o)

 

12.3.2012 oslavil Murphy 9. narozeniny!!!

Mufíčku, jsi naše zrzavé zlatíčko... Přejeme ti do dalších let hlavně hodně zdravíčka, přiměřeně dobrůtek a hodného parťáka :o)

 

4.-5.2.2012 jsme se zúčastnili dvojvýstavy DUOCACIB Brno

V sobotu 4.2. Bodie získal ve třídě otevřené známku výborný. Posuzovala paní Viera Stloukalová

V neděli 5.2. získal Bodie ve třídě otevřené známku V3. Posuzoval pan Vladimír Javorčík (SK)

Děkujeme za pěkné posudky :o)

 

25.1.2012 byl Bodie opakovaně vyšetřen MVDr. Lenskou na dědičné oční vady s výsledkem prostý DOV.